Merkez Bankası Yeni Başkanı Kim Olacak..?

Merkez Bankası Durmuş Yılmaz yarın 65 yaşına giriyor ve görev süresi 18 Nisan’da sona eriyor.

Ancak Yılmaz’ın ‘Başkan bir an önce belli olmalı uyarılarına rağmen aday hâlâ belli olmadı. Atamanın seçimlerden sonraya kalabileceği, bu süre içinde Merkez Bankası Başkanlığı’nın vekaleten yürütebileceği belirtiliyor.

Merkez Bankası Başkanlığı atamasını 2006 yılında bir türlü yapamayarak krize neden olan hükümet, Başkan Durmuş Yılmaz’ın yerine atanacak ismi hâlâ netleştirmedi.

MERKEZ BANKASI VERİLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Başkan Yılmaz’ın “Başkan en geç Mart başında belli olmalı” uyarılarına rağmen Merkez Bankası başkanlık koltuğunun boşalmasına 25 gün kala yerine atanacak isim belli olmadı. Atamanın Haziran’da gerçekleşecek genel seçimlerden önce yapılıp yapılmayacağı, bu süre içinde Merkez Bankası Başkanlığı’nın vekaleten mi yürütüleceği yönündeki sorular belirsizliğini koruyor. Ekonomideki ısınma tehlikesi, artan krediler ve cari açıkla mücadele amacıyla alınan kritik önlemlerin sürdüğü bir dönemde Merkez Bankası’nın başkanlık krizi yaşaması endişe yaratıyor.

18 Nisan Pazartesi günü görev süresi bitecek olan Başkan Durmuş Yılmaz’ın yaş sınırı nedeniyle yeniden atanması mümkün görünmüyor. Başkan Yılmaz yarın (23 Mart) 65 yaşından gün alacak. Görev süresi ise 18 Nisan’da dolacak. Merkez Bankası Başkanlığı’nın devlet memuriyetindeki 65 yaş sınırına tabi olmadığı savunulsa da, Başkan Yılmaz, “23 Mart 2011’de 64 yaşını doldurup, 65 yaşından gün alacağım. 5 yıllık görev sürem 18 Nisan’da doluyor” ve “18 Nisan sabahı yıllar sonra ilk kez sabah 7’de kalkmayacağım ve dış piyasa verilerine bakmayacağım” diyerek “yeniden atanma” konusuna nokta koymuştu.

Personele veda edecek

Başkan Yılmaz’ın yeniden atanmayacağına kesin gözüyle bakılırken, Durmuş Yılmaz’ın 15 Nisan Cuma günü banka personeliyle vedalaşarak bankadan ayrılacağı ifade ediliyor. Bu tarihe son birkaç gün kala da Başkan Yılmaz’ın, Başbakan dahil olmak üzere ilgili makamlara veda ziyaretleri planladığı belirtiliyor.


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım