Sgk Borçlarını Ziraat Bankası Ödüyor?

SGK, haketmesine rağmen primlerini ödeyemediği için emekli olamayan 55 bin kişinin prim borcu için Ziraat Bankası’yla anlaştı. Dün iki kurum arasında imzalanan protokole göre, Ziraat, bu durumdaki vatandaşlar adına SGK’ya ödeme yapacak. Kişi başına ortalama 10-15 bin lirayı SGK’ya verecek olan Ziraat, kredi geri ödemelerini ise emekliliğini sağladığı vatandaşların emekli maaşından 5 yılda alacak.

55 bin prim borçlusunun beklediği müjde geldi. Kamu alacaklarına af getiren Torba Yasa’nın yürürlüğe girmesiyle, binlerce sigorta borçlusunun beklediği protokol dün imzalandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, emeklilik hakkını elde etmesine rağmen primlerini ödeyemediği için emekli olamayan 55 bin kişinin prim borcunu Ziraat ödeyecek. SGK protokolün detaylarını yarın açıklayacak.

SGK’ya kişi başına ortalama 10-15 bin lira ödeyeceğini hesaplayan Ziraat Bankası, kredi geri ödemelerini ise emekliliğini sağladığı vatandaşların emekli maaşından 5 yılda kesecek. Protokol kapsamında banka, kredi geri ödemesi için bağlanan maaşın üçte ikisini kesecek, maaşın kalan üçte biri ise emekliye ödenecek.

SGK’dan alınan bilgiye göre, Ziraat Bankası ile SGK arasında haftalardır yapılması beklenen protokol dün imzalandı. İmzalanan protokol metnine ilişkin detayları ise SGK yarın açıklayacak. Ziraat Bankası’nın, SGK’nın yapılandırması kapsamında ortalama 55 bin kişi için 800 milyon lira civarında bir kredi tutarı oluşturacağı tahmin ediliyor.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım