Toki Suudi Arabistana Çöle uygun Konut Yapacak

ANKARA - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Türkiye genelinde başlattığı konut seferberliğine yabancı ilgisi artıyor. Konut sektöründe Türkiye ile benzer sorunları yaşayan ülkeler, TOKİ projelerini yerinde görmek ve işbirliği imkanlarını araştırmak için Ankara’ya geliyor.

Suudi Arabistan Konut İdaresi Başkanı Shwesh Bin Saud Al-Dhowaihy, TOKİ’nin Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığı konutları inceledi.

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni TOKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına yürüten TOBAŞ’ın Genel Müdür Yardımcısı Vasfi Baygın, Suudi heyete çalışmalar hakkında bilgi verdi. Projenin büyüklüğü ve yapılan çalışmaları çok beğendiklerini söyleyen Dhowaihy, “Gerçekten çok güzel bir proje. Başarı ile tamamlanmasını diliyorum” dedi.

TOKİ’nin dar bir kadroyla hızlı ve sağlam konutlar üretmesinin kendilerini çok etkilediğini dile getiren Dhowaihy, benzer projelerin Suudi Arabistan’da da uygulanması için TOKİ’den destek beklediklerini söyledi.

TOKİ’nin uygulamalarını çok başarılı bulduklarını ifade eden Dhowaihy “TOKİ’yi başarıya ulaştıran sistemi kendi ülkemizde de uygulamak istiyoruz. Bu konuda TOKİ’den destek bekliyoruz. Konut Kurultayı’nda TOKİ’yi daha yakından tanıma imkanı bulduk. Gerçekten güzel çalışmalarınız ve uygulamalarınız var. Sadece konut değil kamu kurumları içinde binalar üretiyorsunuz” şeklinde konuştu.

TOKİ tarafından yapımı devam eden Tarım ve Köyişleri Bakanlığı hizmet binası inşaatını gördüklerini ifade eden Dhowaihy, “Hızlı ve iyi işler ortaya koyuyorsunuz. TOKİ’nin sırrı az ve çalışkan personelle nitelikli işler yapmak. Bizde bu modeli Suudi Arabistan şartlarına göre uygulayacağız. Bu nedenle TOKİ’yi Suudi Arabistan’a davet ediyoruz” dedi.(anka)
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım