Altının Son Durumu, 22 Mart 2011

Enflasyon Tehdidi Altını Yükseltti

ALTIN -Makro Ekonomik Görünüm: Libya’daki son gelişmelere bağlı olarak artan petrol fiyatları arz yönlü enflasyonu tetiklerken endişelere bağlı olarak altında alımların güçlendiğini gözlemledik. Günün genelinde 1418,55-1435,10 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %0,59 oranında değer kazandı. Bugün, ABD konut piyasasına yönelik rakamların yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1437,10 ons/dolar direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1407,80 ve 1416,70 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1437,10 ve 1446,50 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım