Altın Fiyatlarında Son Durum, Mart 2011

Altın fiyatları 2011 sonunda kaç olur? İşte bu aşamada cevaplaması çok zor olan bu soru piyasa uzmanlarının son dönemde çok kafa yordukları soru oldu.

Altın fiyatları geçtiğimiz 10 yıl içinde yüzde 400 değer kazandı.Daha yakın zaman diliminde bakarsak sadece 2010 yılı içinde altın yüzde 26 değerlendi ve onsu 1.432 dolara kadar tırmandı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Altın fiyatlarında pek çok faktörün etkisi olduğunu gaz ardı etmemek gerek. 2010 yılı için en popüler gerekçe Avrupa’daki finansal kriz Yunanistan ve İrlanda’nın kurtarılması çabaları iken 2011’de Şubat ve Mart aylarında Kuzey Afrika ve Orta Doğu karmaşası ve son dönemde Japonya’da yaşanan felaketler oldu.

Son günlerde okuduğumuz manşetler altının iyi günlerinin devam ettiği yönünde. Rekor artışlarla dikkat çeken gıda fiyatları, ayaklanmalar, Kuzey ve Güney Kore arasında sonu gelmeyen gerilim, Japonya’da yaşanan yıkım birbirini takip eden felaketler ve yüksek işsizlik rakamları altında yeni rekorları şimdilik dizginliyor. Altının yeni rekorlar için 1.445 direncini kırması gerekiyor.

Piyasa uzmanlarının yıl sonu altın beklentisinde ise tam netlik sağlanabilmiş değil.

KAFALAR KARIŞIK
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım