Kobilere Verilecek Krediler,

Yeni pakette ilk kez bölge kotası olacak ve daha önce kredi alan KOBİ'lere kredi kullandırılmayacak.

Volkan ÖZSOY /DÜNYA

KOBİ'lere nakit para yağmuru devam ediyor.Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) KOBİ'lere 4 milyar TL daha geliyor.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında KOSGEB aracılığıyla esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lere verilen 3 milyar TL'lik Yeni Destek Kredisi ve 'İhracat Destek Kredisi' paketinin ikincisinin, 1 milyar TL fazlasıyla yeniden yolda olduğu bilgisine DÜNYA ulaştı.

Nisan ayında Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından kamuoyuna ayrıntılarının açıklanması planlanan kredinin 100 bin KOBİ'yi kapsayacağı, limitinin ise, mikro ölçekli işletmeler için 30, küçük ve orta ölçekli işletmeler için de 50 bin TL olacağı öğrenildi. KOSGEB desteklerinden 2009 ve 2010 tarihlerinde yararlanmış olan işletmelerin faydalanamayacağı kredi, daha önce hiç bu kapsamda kredi kullanmamış işletmelere verilecek.

KOBİ'lerin tarihi ilgisine mazhar olan nakit para yağmuru devam ediyor. Geçtiğimiz yıl KOSGEB tarafından sağlanan ve 80 bine yakın KOBİ'nin adeta hücum etmesiyle bir günde tükenen 3 milyar TL'lik 'Yeni Destek Kredisi ve 'İhracat Destek Kredisi'nin ikincisi için çalışmalar tamamlanmak üzere.

DÜNYA'nın edindiği bilgilere göre, 4 milyar TL'lik yeni KOBİ kredisi paketi için imzalar geçtiğimiz hafta atıldı ve krediye ilişkin ayrıntılı açıklamanın Nisan ayında Bakan Nihat Ergün tarafından yapılacağı öğrenildi.

Söz konusu pakette, kredinin hangi bankadan kullanılacağına dair seçimi şirket kendisi yapacak. KOSGEB tarafından seçmek istediği banka ve şubesi şirketlere sorularak, onların istediği bankalar ile çalışılacak. Ancak bankaların şirketlere kendi imkanları ile ulaşıp kredi kullandırma konusunda aracı olma talebine de engel olunmayacak.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım