Bimeks, Teknoloji Sektörünün Halka Açılan İlk Şirketi

Bimeks’in halka arzı için SPK onayı çıktı. Bimeks’in yüzde 30’u 7-8 Nisan’da gerçekleştirilecek talep toplama döneminin ardından halka arz edilecek

Bimeks halka açılıyor. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, Bimeks’in halka arzının 1 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen SPK toplantısında onaylandığını açıkladı. Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: “2010 yılı net satış hasılatımız 303 milyon TL. Şirketimizin net aktif değeri 191 milyon lira. Ödenmiş sermayemiz 46 milyon TL, ancak halka arz sonrasında öz kaynaklarımız 90 milyon liranın üzerine çıkacak. 1997-2007 yılları arasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen bilişim firması olduk. Yakın dönemde açtığımız ve açacağımız yeni mağazalarımız ile emin adımlarla büyüyoruz. Geçmişte Türkiye için birçok ilki başardık. Şimdi de Türkiye’nin halka arz edilen ilk teknoloji perakendecisi oluyoruz.”

70 milyon dolar bekliyoruz
2015’e kadar ulaşmayı amaçladıkları 154 mağaza hedefine vurgu yapan Genel Müdür Bayraktar, halka arzdan yaklaşık 65-70 milyon arasında nakit girişi beklediklerini söyledi. Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’deki 20 ilde, altısı Teknoport olmak üzere 38 mağaza ile hizmet veriyoruz. Önümüzdeki 2 aylık süreçte altı yeni franchise mağaza daha açacağız ve olduğumuz il sayısını 26’ya çıkaracağız.”

Kaynak: Akşam

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım