Modef açıldı, Hangi Firmalar Katılıyor

25. Mobilya Dekorasyon Fuarı(MODEF) “İnegöl Mobilyası Bir Dünya Markasıdır” sloganıyla Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından törenle açıldı. 10 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuarda, 178 sektör temsilcisi firma yer alıyor.

25. Mobilya Dekorasyon Fuarı(MODEF) “İnegöl Mobilyası Bir Dünya Markasıdır” sloganıyla Pazar günü saat 14.00’da düzenlenen tören ile kapılarını Dünya’ya açtı. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Bursa Valisi Şahadettin Harput ve ilçe protokolünün hazır olduğu fuar açılışında bir konuşma yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan “Fuarımızın İnegöl’ümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu fuarların daha güzelini daha kalitesini yapacağımıza inanıyorum. Bakanımıza da torba yasadan dolayı teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu

“Dış ticaretimiz 1 milyar dolar”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl da İnegöl 2010 dış ticaret rakamlarının geçtiğimiz günlerde açıklandığını kaydederek: “556 milyon dolar ihracatımız, 365 milyon dolar da ithalatımız var. Toplam dış ticaretimiz 1 milyar dolar. İnegöl olarak Türkiye ekonomisine böyle bir katma değer yaratıyoruz. İnegöl’ü Türkiye’de mobilyanın başkenti yapma adına hızlı adımlarla yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en popüler fuarlarından biriyiz

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasının başında İnegöl’de mobilyanın serüveninden bahsederek, “1700’lü yıllarda kanyon küreği işçiliği ile ahşap işçiliğinde dikkatleri çeken Bursa’nın lokomotif ilçesi İnegöl’ümüz, 1800’lü yıllarda takunya yapımı, at arabası yapımı ve çeyiz sandığı yapımı ile aşama kaydediyor. 1900’lü yıllara gelindiğinde ise sandalye imalatı ile İnegöl’de mobilyacılığın ilk adımı atılıyor. 1940’larda İnegöl’deki kereste imalatı, ahşap eşya ve sandalye imalatına dönüşmüş; 1950 sonrası, ufak atölyelerde başlayan mobilya üretimi, sektör halini almaya başlamış ve 1960’lı yılların sonuna gelindiğinde ise artık İnegöl mobilyası ülkemiz genelinde tanınır hale gelmiştir. Günümüzde ise İnegöl; 140 milyon dolar dış ticaret fazlası veren bir mobilya başkenti haline gelmiştir. Bilindiği üzere; geçtiğimiz günlerde MOYAF fuarımızı başarı ile gerçekleştirdik. Fuarımız çok başarılı geçti. Fuara katılım anlamında da çok memnun kaldığımızı ifade etmek isterim. İnegöl olarak şimdi yeni bir fuar hareketliliğini daha hep birlikte yaşayacağız. MODEF 2011 fuarıyla; hem 2011 yılının ikinci fuar organizasyonunu hem de; MODEF fuarlarının 25.sini gerçekleştireceğiz. Mobilyanın Modasını belirleyen MODEF fuarımız, Türkiye’nin en popüler fuarları arasına girmiş durumdadır. Bu fuarı, etkin kılmak adına hazırlık kapsamında gereken her şeyi yaptık. Bu sayede diğer fuarlarımızı organize ederek, fuar hareketliliğini yıl geneline yaymayı başardık. Bu başarıyı tasarlayan, kararını alan ve uygulayan tüm arkadaşlarıma, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

İnegöl Marka Olma Yolunda Önemli Yere Geldi

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise konuşmasında İnegöl’le gurur duyduklarını dile getirerek, “Bugün Türkiye Cumhuriyet Başbakanı dünyanın değişik ülkelerinde daha güçlü bir sesle sadece Türkiye’nin menfaatlerini değil, bölge coğrafyasının menfaatlerini savunmaya devam ediyorsa bunun arkasındaki en büyük güçlerden biri sizlersiniz. Şehirlerin gücü devletin gücüne yansıyınca dünyayı çok daha yakından takip ederek, ülkemizi daha ileriyle taşıyacaktır. Bugün geldiğimiz noktayı iftiharla takip ediyoruz.” dedi. Harput İnegöl’ün marka olma yolunda önemli yere geldiğini de sözlerine ekledi.

Ak Parti, Ranta Değil Halka Çalışıyor

AK Parti Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı ise: “Artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık Türkiye ligde kalma mücadelesi veren ya da küme düşen bir ülke değil. Artık Türkiye dünya liginde oynuyor. Çin ve Arjantin’in ardından en fazla büyüyen ülke oluyor. Avrupa’da birincilik elde ediyor. İnegöl’de her geldiğimizde bir öncekinden daha muhteşem bir fuar görüyoruz. Ama 2002 yılında bu fuara katılan esnafımızın verdiği vergilerin %85’i faize gidiyordu. Bugün bu sayı %20’lere kadar düşürülmüştür. Bu ne demektir? AK Parti, ranta değil halka çalışıyor. Hizmetler yandaşa değil, vatandaşa gidiyor. Yatırımlar artıyor, milli gelir, üretim, ihracat artıyor. Türkiye dünya şampiyonluğa oynuyor.” şeklinde konuştu.

Büyümede rekor kırdık

MODEF fuarının önemli başarı olduğunu dile getiren Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Bu başarı kolay olmadı. Azimle, bilgiyle, takım ruhuyla başarıyla oldu. Bu tabloyu hep beraber izliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birçok ilden büyük ilçemiz bunu başarabiliyorsa bunu takdir etmeliyiz. Avrupa’nın 6, dünyanın 16.büyük ekonomisiyiz. Büyümede rekor kırdık. Bunlar sizin sayenizde oldu. Dünya krizle boğuşurken Başbakanımız ‘Kiriz teğet geçecek” dediğinde birileri güldü. Bugün İspanya’da işsizlik %20, Yunanistan Akdeniz Oyunlarını yapamıyor, Portekiz’de ücretler donduruluyor. Bazı ülkelerde ücretler aşağıya düşüyor. Biz bu arada işsizliği düşürüyorsak bu sizlerin duası, çalışması ile oluyor. Türkiye artık dünyada önemli noktadadır. Türkiye olmadan karar alınamamaktadır. Türkiye bu hale gelebilmişse yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele ederek bu noktalara gelmiştir. Bu Türk halkının başarısıdır. Bu istikrarın devam etmesi sizin elinizdedir.” dedi.

Konuşmaların ardından fuar açılışını yapan. Bakan Özak ve protokol, fuarı gezerek esnafla sohbet etti. Özak daha sonra İnegöl’den ayrıldı.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım