Yıldız Entegre Yatırımları, Mobilya Sektörünün Büyük Tedarikçisi

Ağaç ve ağaç ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Yıldız Entegre geçen hafta Mersin'de açtığı fabrikanın ardından dün de Manisa'daki fabrikasının temelini attı.

Temel atma törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, yatırımlar için "Bu yatırımlar son değil, yeni başladık." dedi. Yıldız, bu atılımın son 10 yılda Türkiye'de sağlanan güven ve istikrar ortamıyla bağlantılı olduğuna işaret etti. Manisa'daki fabrika ile şirket 8. fabrikasına kavuşacak. Yıldız, bu yatırımlar sayesinde ağaç ürünleri sektöründe Almanya'nın ardından Avrupa'nın ikinci büyük üreticisi Türkiye'nin yakın zamanda liderliğe oturacağını söyledi.

Yıldız Entegre, Türkiye'nin odun ihtiyacını yurtdışına bağımlılıktan kurtararak, yerli sermayeyi güçlendirmeyi hedefliyor. Toplamda 450 milyon liralık yatırım yapılan iki fabrika 4 bin kişiye istihdam sağlayacak. Temel atma töreninde konuşan Hakkı Yıldız, uluslararası 16 markayla, 43 ülkeye ihracat yapan günlük 4 bin 200 metreküplük üretim kapasitesine sahip, MDF pazarında Türkiye'nin en büyük firması olarak hizmet verdiklerini söyledi. Fabrikaların 2012 yılının ikinci çeyreğinde faaliyete geçeceğini vurgulayan Yıldız şu bilgileri verdi: "Mersin'deki fabrikamızla birlikte faaliyete başlayacak olan Manisa-Akhisar tesisimiz toplam 252 bin metrekarelik bir alanda üretim yapacak. 80 bin metrekare kapalı olmak üzere 172 bin metrekare açık alandan oluşacak tesiste yıllık 660 bin metreküp kapasiteli sunta, 3 adet melamin pres hattı, emprenye tesisleri ve tutkal tesisleri bulunuyor. Bu sene sonuna kadar planladığımız 270 milyon Euro'luk yatırımın 220 milyon Euro'luk kısmının temellerini atmış olduk. Geçen hafta içinde de Bolu-Mudurnu'daki Sunta tesislerimiz için 30 milyon Euro'luk tevsi yatırımın imzasını attık. Bundan sonraki yatırımlarımızda kapasite artışıyla birlikte Türk ekonomisini dış pazarlara bağımlılıktan kurtarmayı hedefliyoruz."

2010 yılında 1,3 milyar TL ciro gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız, 2011 yılında yüzde 20 büyüme gerçekleştirerek ciroyu 1,6 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Geçen yıl 68 milyon lira ihracat yapan firma yeni yatırımlarla bu rakamı 2'ye katlayarak 120 milyon liraya çıkarmayı planlıyor. İhracat yapılan ülke sayısını ise 43'ten 60'a çıkaracak. Hedef pazarlar arasında K.Afrika ülkeleri ve Hindistan, Gana, Nijerya bulunuyor. Ayrıca nakliye sektörüne de girmeyi planlayan şirket, bu amaçla bir gemi satın aldı. Verimli bulunması halinde 3 yeni gemi alınması gündemde.

'SİYASİ İSTİKRARLA EKONOMİK İSTİKRAR İKİZ'

Başbakan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, memleketine yapılacak bu yatırımı ilk duyduğunda heyecanlandığını söyledi. "Şimdi hayata geçiriyoruz." diyen Arınç, fabrikada 1 yıl içinde üretimin başlayacağını ve en kaliteli suntanın üretileceğini kaydetti. Konuşmasında istikrarın önemine işaret eden Arınç, "İstikrar çok önemli. Siyasi istikrar olursa, hukuk devleti işlerse, kurumlar kendi görevlerini uyum içinde yaparsa, aldığı kararları uygulayan bir iktidar olursa, yolsuzluklar engellenirse ardından ekonomik istikrar geliyor. Siyasi ve ekonomik istikrar siyam ikizleri gibi. Birindeki bozukluk ikincisini de bozuyor." şeklinde konuştu.

RAKAMLARLA YILDIZ ENTEGRE

Ciro 1.280 milyon TL

İhracat 68 milyon TL

Çalışan sayısı 1.560

İhracat yapılan ülke 43

Şirket sayısı 16

Fabrika sayısı 6

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım